Hero image

Duurzaamheidslening

Gemakkelijk investeren in duurzame energie?

Met een duurzaamheidslening koop je vandaag nog je zonnepanelen, zonder een grote investering te doen. Zo start je direct met het opwekken van groene stroom én bespaar je op je energierekening.

Kopen

Voordelen Direct je eigen systeem Makkelijk online geregeld Het grootste financiële voordelen Besparing Bespaar vanaf het eerste jaar Recht op btw teruggave Rente meestal fiscaal aftrekbaar

Lening

Voordelen Vaste lage rente van 3.9% Makkelijk online geregeld Flexibele terugverdientijd Besparing Bespaar vanaf het eerste jaar zonder grote investering Recht op btw teruggave Rente meestal fiscaal aftrekbaar

Bespaar direct op je energierekening met onze duurzaamheidslening

De gemiddelde consument bespaart met een 10-jarige lening alsnog 40% op de energierekening.

De werkwijze

Zo krijg je zonnepanelen via een duurzaamheidslening

 • Kies je zonnesysteem

  Ga naar de zonnecalculator en vul je gegevens in. Daarmee kun je direct zien hoeveel zonnepanelen er op je dak passen, welk zonnesysteem het beste bij je past en hoeveel zonnepanelen er nodig zijn voor jouw energieverbruik.

 • Overleg met een Svea-expert

  Een van onze Svea-experts neemt contact met je op om je wensen te bespreken en maakt een gratis offerte. In de offerte adviseren we je over het aantal zonnepanelen voor jouw dak en de bijbehorende aanschafprijs. Voor dit bedrag kun je een duurzaamheidslening aanvragen.

 • Bekijk of de duurzaamheidslening iets voor je is

  Een overzicht met de berekening voor jouw lening vind je in de offerte. Zo kun je precies zien of het kopen van zonnepanelen via de duurzaamheidslening iets voor jou is.

 • Vraag je lening aan

  Geïnteresseerd in de duurzaamheidslening? Op basis van de aanschafprijs kun je deze aanvragen bij groene lening aanbieder Duurzaam Gefinancierd. De lening wordt verstrekt door Lender & Spender. Het behandelen van je aanvraag duurt vaak nog geen 24u.

 • Installatie van je zonnesysteem

  Is je aanvraag goedgekeurd, dan is het tijd om de zonnepanelen te installeren! Onze medewerkers nemen contact met je op om de installatie van je zonnepanelen in te plannen.

 • Own your power

  Gefeliciteerd! Na installatie van je zonnepanelen start jij direct met het besparen op je energierekening en het opwekken van groene stroom.