Hoge energieprijzen maken zonnepanelen aantrekkelijk

Hoge energieprijzen maken zonnepanelen aantrekkelijk

Het is je vast niet ontgaan: de energieprijzen stijgen. De hoge leveringstarieven van gas en energie zorgen ervoor dat een gemiddeld huishouden zo’n 86% meer betaald, dan één jaar geleden. Het vooruitzicht is dat de hoogte van de energieprijs nog even zo blijft. Wat kun je doen om toch je energiekosten te dempen?


Grip op je energierekening met zonnepanelen

De zon is een onuitputtelijke bron van schone en duurzame energie. Met zonnepanelen kun jij zonne-energie omzetten tot elektriciteit voor je woning. Je kunt met zonnepanelen dus zelf energie opwekken, waardoor je minder elektriciteit nodig hebt van je energieleverancier. Daarnaast kun je de stroom die je te veel opwekt verkopen aan het elektriciteitsnet, ook wel salderen. Dit zorgt voor een direct voordeel op je energierekening.

Benieuwd naar wat zonnepanelen jou kunnen opleveren? Gebruik de Zonnecalculator en bereken je jaarlijkse besparing.


Zonne-energie slim gebruiken

Heb je de zonnepanelen al op je dak liggen? Dan is het slim om optimaal gebruik te maken van je zonnepanelen door goed na te denken over je energieverbruik. De zonnepanelen wekken overdag energie op die je direct in je huis kunt gebruiken. In de avond en bij erg bewolkte dagen kun je geen zonne-energie gebruiken, simpelweg omdat er geen zon is. Daarom is het slim om overdag optimaal gebruik te maken van je zonnepanelen. Laat je wasmachine draaien, zet je vaatwasser aan of laad je elektrische auto op. Zo heb je minder energie nodig van je leverancier en bespaar je dus meer op je energierekening.


Zonnepanelen kopen zonder grote investering

De aanschaf van zonnepanelen is een grote investering. Wil je geen spaargeld investeren, maar wel zonnepanelen? Dan kun je een lening voor zonnepanelen overwegen. Daarmee betaal je maandelijks een klein bedrag per maand en bespaar je alsnog op je energierekening.

Wil jij grip op je energierekening door de overstap naar zonne-energie te maken? Vraag gratis je offerte aan en bekijk hoeveel jij kunt besparen.