Klantervaring Martin Eggert

Klantervaring Martin Eggert

‘‘We hebben Svea Solar al bij 3 buren aanbevolen en ook daar is alles prima verlopen!’’

Begin 2022 kozen Martin Eggert en zijn vriendin Kersten voor een zonnesysteem van Svea Solar. In ons korte interview doen ze verslag van hun ervaring met Svea Solar.

Kunnen jullie je kort even voorstellen?

Wij zijn Martin (34) en Kersten (31). We wonen samen met onze hond Dobby (2) in een twee onder één kap huis. Duurzaamheid is een belangrijk thema in ons leven en we proberen daar op verschillende vlakken aandacht aan te besteden (zoals voeding, elektrische auto, kleding, maar ook energieverbruik in het algemeen).

Martin Eggert 2

Waarom heb je gekozen voor een zonnesysteem?

Toen we huizen gingen zoeken, was het ons al duidelijk dat we zonnepanelen wilden hebben en dat we de woning ook op andere aspecten energiezuinig wilden maken. Het is voor ons belangrijk om groene stroom te produceren, duurzaam te leven en ons verbruik te beperken.

We hebben het zonnesysteem net voor de energiecrisis nagevraagd en in april 2022 laten installeren, dus we hebben nu natuurlijk het grote voordeel dat we minder afhankelijk zijn van de elektriciteitsmaatschappijen en vooral van stijgende energieprijzen. Dat is momenteel een enorm voordeel en dankzij de zonnige zomer hebben we al veel stroom kunnen terugleveren. Daardoor is ook ons ​​energieverbruik veranderd – we zetten nu de wasmachine of vaatwasser aan als de zon schijnt en zijn dan blij dat we de zelf opgewekte elektriciteit kunnen gebruiken en niets duurs hoeven te kopen.

Hoe reageerde je omgeving op je zonnepanelen?

Iedereen reageerde positief en heel nieuwsgierig. Met name de buren hebben ons tijdens de installatie benaderd, ze wilden alles weten over ons systeem en de werking ervan. Inmiddels hebben drie buren zonnepanelen van Svea Solar gekocht en zijn er al twee systemen geplaatst! Het is in ieder geval een onderwerp waar iedereen mee bezig is. Mensen in onze omgeving zijn blij dat ze ervaringen uit de eerste hand kunnen horen en dat ze kunnen zien hoe groot bijvoorbeeld een omvormer is.

Waarom heb je voor Svea Solar gekozen?

We hebben bij verschillende aanbieders een offerte opgevraagd en de aanbiedingen zeer zorgvuldig vergeleken. Veel providers wilden dat je het contract tekende voordat iemand thuis kwam kijken of een foto van de plek kreeg. Dat voelde voor ons niet goed, want het gaat om een grote financiële investering. In dit opzicht was de belangrijkste reden om voor Svea Solar te kiezen de open en eerlijke manier van communiceren, evenals het persoonlijke en nauwe contact.

Martin Eggert 1

Bespaar je nu al op je energierekening?

Ons systeem is in april 2022 geïnstalleerd. We merkten meteen de besparing op onze elektriciteitsrekening en zijn nu elke keer blij als de zon schijnt en we geen elektriciteit hoeven te kopen.

Wat vond je van het installatieproces?

Svea Solar is een competente en eerlijke partner. Ze waren altijd beschikbaar om al onze vragen te beantwoorden en communiceerden eerlijk wat wel en niet klopt. Het montageteam was ook gewoon super vriendelijk en je kon zien dat ze plezier hebben in hun werk.

Zou je Svea Solar aan anderen aanbevelen?

We voelden ons erg op ons gemak bij Svea Solar. Dus ja, zeker weten. In het begin leek de beslissing ingewikkeld en moeilijk maar met Svea Solar als juiste partner aan onze zijde voelden we ons in goede handen. We hebben Svea Solar daarom al bij 3 buren aanbevolen en ook daar is alles prima verlopen!