Luister je groen met deze 5 duurzame podcasts

Luister je groen met deze 5 duurzame podcasts

Podcasts zijn een leuke manier om je horizon te verbreden over specifieke onderwerpen. Of je nu een wandeling maakt, op weg bent naar je werk of geniet van een vakantie, met een podcast kun je gemakkelijk en moeiteloos je kennis uitbreiden. In dit blog hebben 5 Nederlandstalige podcasts over duurzaamheid voor jou op een rij gezet.


Het groene hart

In de podcast Het groene hart gaat Jelle Derckx op zoek naar, jawel, het groene hart van zijn gasten. Hij interviewt gasten die actief bezig zijn met een duurzame levensstijl en vraagt hen naar hun beweegreden daarvoor. De sprekers variëren van bekende Nederlanders tot groene pioniers, iedereen komt aan het woord over hun visie op duurzaamheid, natuur en milieu. Wie heeft hen geïnspireerd, wat is hun standpunt, en hoe overtuigen zij hun omgeving hiervan? De onderwerpen variëren van CO2-neutrale woonwijken tot voedselverspilling en sjoemelstroom. Tijdens het luisteren van deze podcast word je geïnspireerd om je dagelijkse leven te verduurzamen.


KlimaatPraat

Victor Chevallier en Reinier van den Berg gaan wekelijks in gesprek over de komende ingrijpende veranderingen in het klimaat en de kansen die daarbij voorbij komen. Ze hebben het niet alleen over de problemen, maar ook over de oplossingen. Zo leer jij aan de hand van praktische tips hoe je het verschil kunt maken.


Sustainababbels

Deze podcast richt zich op duurzaamheid in organisaties. Hoe kun je als organisatie een positieve impact maken op de maatschappij? Ze hebben het niet over het scheiden van afval op de werkvloer, maar over circulariteit, het stimuleren van de deeleconomie en de rol van aandeelhouders in de weg naar duurzaamheid. In deze podcast leer je hoe je bedrijf kan bijdragen aan een duurzame toekomst, ook als je géén ‘groen product’ verkoopt.


Klimaattherapie de Podcast

Cecilia Adorée doorbreekt de machteloosheid als het gaat om klimaatverandering. In haar podcast gaat ze op zoek naar hoe je mens kan zijn in tijden van klimaatcrisis en wat er moet gebeuren om de planeet leefbaar te houden. In haar podcast spreekt ze met klimaatwetenschappers, -activisten, -journalisten en -psychologen. Samen met hen gaat ze op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe verhoud je je tot zoiets groots als de klimaatcrisis?


De Duurzame Podcast

In deze podcast motiveren Nick en Thijs je om duurzamer te leven. Maar wel met een vleugje humor, want het onderwerp is serieus genoeg. Ze geven tips hoe jij je in je zakelijke én privéleven duurzamere keuzes kunt maken. Is palmolie wel of niet goed? Wat is er (on)waar over CO2-compensatie? Vergroot je algemene kennis over alledaagse duurzaamheidsvragen door het luisteren van deze podcast.


Meer leren over duurzaamheid

Ben je na het luisteren van deze podcasts nog niet uitgeleerd over duurzaamheid? Dan hebben we nog een gids vol informatie over zonnepanelen voor je paraat. Hierin leer je wat zonne-energie is, of het duurzaam is, hoe je ervoor zorgt dat ze zo lang mogelijk meegaan en hoe je de prestaties monitort.