Svea Solar haalt opnieuw 100 miljoen euro op

Svea Solar haalt opnieuw 100 miljoen euro op

Svea Solar, een van Europa's snelst groeiende energiebedrijven, verwelkomt CarVal Investors als nieuwe investeerder. De investering van € 100 miljoen is bestemd voor de uitbreiding van grootschalige zonne-energieparken. De investering komt op een moment dat het bedrijf zijn Zweedse utiliteitsplatform uitbreidt en zijn eerste stappen zet in de bouw van zonneparken in het buitenland.

Dit strategische lange termijn partnerschap tussen CarVal Investors (CarVal) en Svea Solar's dochteronderneming Svea Solar Utility verschaft kapitaal om de activiteiten op het gebied van zonneparken uit te breiden. De investering namens door CarVal beheerde fondsen stelt Svea Solar in staat om een onafhankelijke energieproducent te worden en 500 MW aan zonneprojecten te ontwikkelen en te bouwen. Daardoor wordt er een aanzienlijke hoeveelheid schone energie aan Europa's energiemix toegevoegd.

"Door grootschalige zonneparken te bouwen, krijgen we schaalgrootte op zonne-energie en leveren we een substantiële bijdrage aan het energiesysteem. Dit partnerschap met CarVal biedt ons de mogelijkheid om onze eigen projecten te bouwen en onze sterke positie in Zweden te behouden, terwijl we ook uitbreiden naar andere Europese landen. Het Svea Solar team is vereerd om zo'n wereldklasse investeerder te verwelkomen om onze visie om fossiele brandstoffen uit te bannen te ondersteunen", aldus Erik Martinson, CEO en mede-oprichter van Svea Solar.

"Wij zijn verheugd om Svea Solar als een van onze partners in Europa te hebben. Als marktleider in Zweden op het gebied van grootschalige zonne-energie, kijken we ernaar uit om hun groei te financieren. De kapitaalintensieve aard van de overgang naar schone energie betekent dat partnerschappen zoals deze een belangrijke kans blijven voor CarVal", zegt Philip Blix, Managing Director bij CarVal Investors.

Svea Solar is de laatste jaren actief geweest in de ontwikkeling en bouw van zonneparken. Bij meer dan de helft van de zonneparken die in Zweden zijn gebouwd, waren zij betrokken. Het bedrijf breidt nu ook uit naar andere Europese landen, te beginnen met Cyprus.

Eerder dit voorjaar kondigde Svea Solar nog een investering van €100 miljoen aan gericht op residentiële PV-oplossingen, geleid door Altor en met een bijdrage van Fredrik Österberg. Samen zullen deze investeringen een injectie van meer dan €200 miljoen geven voor verdere expansie in Europa. Daarmee is het bedrijf op weg naar het doel om Europa's toonaangevende leverancier van zonne-energie te worden.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Charlotte Olsson, Global Head of Corporate Communications, charlotte.olsson@sveasolar.com, +46 70 059 87 94

Over Svea Solar

Svea Solar is een van Europa's snelst groeiende cleantechbedrijven en de nummer 1 aanbieder van zonne-energieoplossingen in Zweden. Svea Solar is gestart in 2014 en inmiddels actief in vijf landen in Europa met meer dan 800 werknemers. Svea Solar Utility Holding is gelieerd aan Svea Solar Renewable, een meerderheidsaandeelhouder van het bedrijf. Vanaf 2020 heeft Svea Solar Utility Holding in Zweden meer dan 20 grootschalige zonneparken gebouwd. In het PV residentiële segment biedt Svea Solar een krachtige oplossing voor duurzaam wonen met zonnesystemen, batterijen, laadpunten voor elektrische auto's, fossielvrije elektriciteitscontracten en een platform waarmee klanten hun stroom kunnen produceren, verbruiken en verkopen. Svea Solar streeft naar een wereld waarin iedereen zelfvoorzienend kan zijn op het gebied van schone energie. Svea Solar heeft vestigingen in Zweden, Duitsland, Spanje, België en Nederland.


Over CarVal Investors

CarVal Investors is een gevestigde wereldwijde alternatieve beleggingsbeheerder die zich richt op noodlijdende en kredietintensieve activa en marktinefficiënties. Sinds 1987 heeft het team van CarVal door de steeds veranderende cycli op de kredietmarkten genavigeerd en op opportunistische wijze $ 135 miljard geïnvesteerd in 5.630 transacties in 82 landen. Vandaag de dag heeft CarVal Investors ongeveer $14 miljard* aan activa onder beheer in bedrijfsobligaties, leningenportefeuilles, gestructureerd krediet en harde activa. CarVal Investors heeft sinds 2017 meer dan $ 2,5 miljard geïnvesteerdin schone energie.

*AUM is opgebouwd uit fee-earning AUM en fee-eligible AUM. Fee-earning AUM omvat de activa die momenteel in aanmerking komen om beheervergoedingen te genereren. Fee-eligible assets omvat kapitaal dat is toegezegd aan een CarVal Fonds, maar dat momenteel niet is opgevraagd of kan worden teruggevraagd. Het hier weergegeven aantal is exclusief de activa onder beheer van CarVal die geen vergoedingen genereren vanwege de looptijd van het Fonds.