Hallo, wij zijn Svea Solar!

Met onze slimme energieoplossingen ga je opgewekt door het leven. Wij helpen je energie op te wekken, op te slaan en efficiënt te gebruiken. Zo geniet jij van meer comfort in huis en minder kosten.

Wij helpen jou verduurzamen

Energie wordt steeds duurder, en zelfs schaarser. Dit wil je natuurlijk niet. Daarom helpt Svea Solar jou verduurzamen. We doen dit met slimme energieoplossingen die je helpen energie op te wekken, op te slaan en efficiënt te gebruiken. Wij zorgen voor advies en installatie, jij geniet van meer comfort in huis én minder kosten.

Actief over heel Nederland

Lokale installatieteams

+ 50.000 huishoudens voorzien van zonnepanelen

Actief in 6 Europese landen

Onze werkwijze

Bij ons draait alles om jou en energie. We luisteren nauwkeurig naar je wat je nodig hebt en geven een advies, perfect afgestemd op je huidige en toekomstige situatie. Dit is hoe we werken:

 • Advies

  Onze adviseurs kijken nauwkeurig naar je dak en je ontvangt een persoonlijk voorstel. Ben je enthousiast? Dan komen we bij je thuis langs om het opgestelde legplan te beoordelen.

 • Installatie

  Het gehele proces, van ontwerp tot montage, wordt voor je verzorgd. Wij installeren in één dag je zonnepanelen.

 • Geniet van zonnestroom

  Na installatie wek je direct zonne-energie op. Je profiteert direct van een lagere energierekening én draagt bij aan een schonere toekomst.

Ons verhaal

Met een gedeelde passie voor duurzaamheid en een visie om de energie-industrie te transformeren, hebben Erik Martinson en Björn Lind in 2014 Svea Solar opgericht vanuit hun appartement net buiten Stockholm. Onze oprichters vonden inspiratie in de kracht van de zon en zagen de mogelijkheden die dit biedt voor een duurzamere toekomst.

In 2020 opende Svea Solar Nederland de deuren, waarbij we begonnen met leveren van zonne-energieoplossingen. We zijn sindsdien operationeel over het hele land en werken met lokale installateurs om dit mogelijk te maken.

Tegenwoordig zijn we actief in zes markten in Europa en voorzien we duizenden particulieren en bedrijven van elektrische energieoplossingen. Onze visie? Jou zo goed mogelijk begeleiden in jouw stappen naar duurzaamheid.

Svea Solar founders Björn & Erik

Onze reis

Onze reis? Die is nog maar net begonnen!

 • 2014

  Svea Solar is opgericht in het Zweedse Stockholm.

 • 2016

  We werden marktleider in Zweden.

 • 2019

  In Zweden werden we erkent als snelst groeiende start-up.

 • 2020

  Nieuwe markten Nederland, België, Duitsland en Spanje openen deuren.

 • 2022

  We hebben meer dan 1.000 medewerkers in heel Europa en we winnen de Human Growth Award.

 • 2023

  Svea Solar opent vestiging in Italië.

 • 2024

  We openden onze tweede vestiging in Eindhoven.

Co-workers