Svea Solar breidt uit in Nederland met nieuwe Managing Director

Svea Solar breidt uit in Nederland met nieuwe Managing Director

Svea Solar, een toonaangevende Europese leverancier van zonne-energieoplossingen en een van de snelst groeiende bedrijven in Europa, verwelkomt Donald Williams als nieuwe Managing Director. Don heeft uitgebreide ervaring binnen de energiesector en maakte deel uit van de solar boom in de VS, bij bedrijven als SolarCity en Tesla, voordat hij naar Europa verhuisde om de internationale expansie te leiden bij PVO International en Enphase Energy.


Svea Solar is, met een hoofdkantoor in Eindhoven en 45 werknemers in Nederland, een van Europa's grootste aanbieders van zonne-energieoplossingen met activiteiten in vijf markten. In zijn nieuwe rol als Managing Director zal Donald Williams het Nederlandse kantoor leiden en de lokale activiteiten uitbreiden.

“Vanuit Europees perspectief is Nederland een interessant voorbeeld, met meer zonne-energie per hoofd van de bevolking dan enig ander land. Donald Williams heeft een uitstekende staat van dienst en een commerciële instelling. Daarbij ligt de nadruk op teamgeest en het vooropstellen van de klant bij alles wat hij doet. Het is geweldig om iemand met zoveel ervaring als Don te verwelkomen om ons bedrijf te leiden en mensen te helpen meer zelfvoorzienend te worden op het gebied van schone energie”, zegt Erik Martinson, CEO en medeoprichter van Svea Solar.

Donald Williams heeft uitgebreide ervaring in de energie- en zonne-energiesector. Hij was eerder verantwoordelijk voor internationale expansie voor een Nederlandse PV-distributeur (PVO International), evenals Senior Account Manager bij Tesla en International Sales Director bij Enphase Energy.

“Na mijn eerste baan in de zonne-energiesector was ik verkocht. Mijn ervaring begon tijdens de Amerikaanse solar boom en ik greep de kans om de verschuiving naar hernieuwbare energiebronnen in Europa te versnellen. Zonne-energie is een essentieel onderdeel van onze huidige energietransitie. Mijn doel is om van Svea Solar de nummer één leverancier van zonne-energieoplossingen te maken voor de residentiële en kleine commerciële sector in Nederland. Een grote taak die veel klantervaring vereist, maar ook veel teamwork.” zegt Donald Williams, Managing Director bij Svea Solar.


Over Svea Solar

Svea Solar is een van Europa's snelst groeiende cleantech bedrijven. In 2014 startte Svea Solar in Zweden en inmiddels is het bedrijf actief in vijf markten in Europa met meer dan 1100 werknemers. Na een overname in 2020 is Svea Solar in Nederland opgestart. Het bedrijf heeft een kantoor in Eindhoven met 45 lokale medewerkers. Svea Solar biedt een krachtige oplossing voor duurzaam wonen met zonnesystemen, EV-laders en batterijen. Svea Solar heeft vestigingen in Zweden, Duitsland, Spanje, België en Nederland. Lees hier meer over Svea Solar.