Zonnepanelen kopen via een duurzaamheidslening

Date22.03.2021
AuthorSvea Solar

Zonnepanelen dragen bij aan een beter milieu en het is goed voor je portemonnee. Win-win, zou je zeggen. Toch houdt de grote investering veel mensen tegen om zonnepanelen aan te schaffen. De oplossing? Betaal je zonnepanelen met een klein bedrag per maand via een duurzaamheidslening. Je bespaart direct op je energierekening, zonder een beroep te doen op je spaarrekening. Hoe het werkt? Dat vertellen we je hier.


Stap 1: Vul de zonnecalculator in

Allereerst is het belangrijk om te bekijken naar je persoonlijke zonneplan. Ga naar de zonnecalculator en vul je gegevens in. Daarmee kun je direct zien hoeveel zonnepanelen er op je dak passen, maar ook hoeveel zonnepanelen er nodig zijn voor jouw energieverbruik. Een van onze SVEA-experts neemt contact met je op om je wensen te bespreken en maakt een gratis offerte.


Stap 2: Bekijk of de duurzaamheidslening iets voor jou is

In de offerte adviseren we je over het aantal zonnepanelen voor jouw dak en de bijbehorende aanschafprijs. Voor dit bedrag kun je een duurzaamheidslening aanvragen tegen een rente van 3.9%. Een overzicht met de berekening voor jouw lening vind je in de offerte. Zo kun je precies zien of het kopen van zonnepanelen via de duurzaamheidslening iets voor jou is.


Stap 3: Vraag je lening aan

Geïnteresseerd in de duurzaamheidslening? Op basis van de aanschafprijs kun je deze aanvragen bij groene lening aanbieder Duurzaam Gefinancierd. Svea Solar is gekwalificeerd partner van Duurzaam Gefinancierd. Samen maken wij de aanschaf van zonnepanelen betrouwbaar en betaalbaar. De lening wordt verstrekt door Lender & Spender. Het behandelen van je aanvraag duurt vaak nog geen 24u.

Voordelen van de duurzaamheidslening

  • Vaste lage rente van 3,9%
  • Looptijd tot 120 maanden
  • Rente meestal fiscaal aftrekbaar
  • Makkelijk online geregeld
  • Altijd extra boetevrij aflossen
  • Geen afsluitkosten


Stap 4: We gaan je zonnepanelen installeren!

Is je aanvraag goedgekeurd, dan is het tijd om de zonnepanelen te installeren! Onze medewerkers nemen contact met je op om de installatie van je zonnepanelen in te plannen.


Stap 5: Own your power

Gefeliciteerd! Na installatie van je zonnepanelen start jij direct met het besparen op je energierekening en het opwekken van groene stroom.